SE02E23 | Charles van Commenée & Leonne Stentler

Één van de grootste sportbestuurders van Nederland is te gast: Charles van Commenee. Hij was als chef de mission van de Olympische Spelen in 2008, een van de drijvende krachten van de grote successen in Peking. Daarna gooide hij als bondscoach van de Britse atletiekploeg hoge ogen in Londen en afgelopen zomer wist hij als hoofdcoach van de Atletiekunie opnieuw veel succes te boeken met de Nederlandse atleten in Tokyo. Maar ondanks de grote successen van de Nederlandse atletiekploeg, zijn er ook grote zorgen omdat er een flink financieel tekort is. Hoe gaan ze dat oplossen?

SE02E22 | Niels Meijer & Ralph van Baasbank

We spreken vandaag met de directeur van de Johan Cruijff Foundation, Niels Meijer! Dit jaar vierde de Foundation haar 25 jarig jubileum, al is dat natuurlijk wel alweer 6 jaar zonder de legendarische nummer 14 zelf. Maar hoe aanwezig is de legacy van Cruijff nog in de dagelijkse praktijk van de stichting? Hoe zet Niels zijn ervaring als voormalig basketbal prof vandaag de dag in, als directeur van de foundation. Iets wat trouwens een grote wens was van Cruijff: want hij pleitte altijd voor oud-profsporters in sportorganisaties.

SE02E21 | Ron Zwerver & Jeroen Stekelenburg

Vandaag praten we met de man die in 2020 de titel kreeg “Nederlands beste volleyballer aller tijden”: Ron Zwerver! Hij was dan ook degene die met zijn keiharde smashes het Nederlands Volleybalteam naar de gouden medaille van Atlanta 1996 sloeg! Die gouden medaille kwam er niet zonder slag of stoot maar kende een proces van 10 jaar van professionalisering en toewijding, een proces waar hij na 25 jaar uitgebreid op heeft gereflecteerd in zijn boek “Eeuwig Goud”. Het boek bracht hem een nieuwe baan als consultant, omdat zijn ervaring in de topsport veel raakvlakken kende met het bedrijfsleven, en daar vertelt hij ons meer over.

SE02E20 | Karsten Kroon & Arjan Bos

Oud-wielrenner, commentator op Eurosport, en ademhalingscoach. Karsten Kroon is het allemaal, en meer! Hij vertelt ons hoe je door het bewust sturen van de ademhaling lichaam en geest beter in balans krijgt, en wat dat voor voordelen oplevert. Niet alleen voor topsporters werkt dit goed, maar voor iedereen! Ook praten we over het mentale welzijn van topsporters, en neemt hij ons mee in zijn gedachten over de grote wielerwedstrijden die eraan komen.

SE02E16 | Siem de Jong & Carlijn Achtereekte

We praten met profvoetballer en tevens ondernemer Siem de Jong! Zijn contract bij SC Heerenveen loopt af en de grote vraag is eigenlijk: Hangt hij zijn kicksen aan de wilgen of niet? En wat komt er dan? Zijn oriëntatie is namelijk veel breder dan voetbal alleen: Hij is erg begaan met het klimaat, heeft met broer Luuk ook een eigen kledingmerk (MAEL) en onderneemt nog veel meer: Zien we hem in de toekomst als ondernemer of als trainer? Veel te bespreken dus! Ook praten we met Olympisch kampioene Carlijn Achtereekte die op haar 32e nog een bijzondere profcarrièreswitch maakte: ze is namelijk geen schaatser meer, maar wielrenner. Een bijzondere stap! We vragen haar hoe ze dat allemaal gaat doen. En uiteraard sluiten we de aflevering af met de eminence gris van de sportjournalistiek: Jaap de Groot!

SE2EP15 | Marc Lammers & Guido Albers

Het is hommeles in hockeyland. Na klachten van meerdere speelsters over een ongezond topsportklimaat, vertrok bondscoach Alyson Annan. Er werd een onderzoek ingesteld, waarvan de resultaten nooit openbaar zijn gemaakt. Vervolgens bleef de onrust, en vertrok ook technisch directeur Jeroen Bijl deze week. We spreken er vandaag over met oud-bondscoach Marc Lammers: wat is er volgens hem nodig om uit de huidige negatieve spiraal te komen? En gaat hij daar nog een rol in spelen? En afgelopen week verkeerde de voetbalwereld in shock, omdat bekend werd dat de invloedrijke voetbalmakelaar Mino Raiola op 54-jarige leeftijd is overleden. We praten over deze bijzondere man met concullega Guido Albers, die Raiola goed kende.

SE02E11 | Joost Luiten & Wim Noordzij

We praten met een sporter die menig club laat swingen, namelijk golfer Joost Luiten! Hoe gaat het met de beste golfer van Nederland? Ook praten we met hem over Tiger Woods, die deze week op de prestigieuze Masters zijn rentree maakt. Dus de golfwereld staat op z’n kop! En ook praten we met Wim Noordzij. Hij is de voorzitter van de nieuw opgezette branchevereniging voor esports. Esports, is dat niet gewoon videogames spelen? Zeker niet! Hij vertelt ons zo de vergaande ambities van esports in Nederland en de droom van Olympisch worden.